Festival Designkwartier

Festival Designkwartier

Begin juni vond al weer voor de vijfde keer het Festival Designkwartier plaats in Den Haag. Ruim 100 ontwerpers verzamelden zich op 65 locaties. Daarnaast waren er talks, workshops, rondleidingen en zelf kinderroutes. Voorwaar een rijk aanbod.

Wij besloten op zoek te gaan naar fijn en klein, waarbij we met fijn doelen op mooi en duurzaam. Op het Piet Heinplein was het meteen prijs. Daar vonden we Merel Karhof met haar windbreimachine. Tot onze verbazing zagen we de kleine metalen polderwindmolen helemaal zelfstandig kleurige sjaals met fraaie patronen breien.

Ook volledig duurzaam waren de met biologische verf op waterbasis handgeschilderde vrolijke kussentjes van Anna Surie van eerlijke katoen. De naïeve tekeningen van dieren en planten maakten blij.

Ineke Hans viel op door haar eenvoud. Ze ontwerpt sinds kort ook buitenmeubilair van hout en gerecycled plastic en haar ligbankjes nodigden bijna elke bezoeker - inclusief steller dezes - uit tot even zitten of liggen.

Precious Plastic Den Haag heeft van plastic recycling hun core-business gemaakt. Zes jonge mensen - deels nog student - willen de wereld bewust maken van de schadelijke effecten van plastic en bedachten een machine om gebruikt plastic om te zetten in designproducten zoals een nieuwe vaas of basismateriaal als een ‘plastieke’ staander (zie foto met bovenaanzicht).

Misschien is het nog beter om plastic in de toekomst helemaal links te laten liggen en gaan voor groen en natuurlijk. Zie de collectie waterplanten op bronzen kast die we spotten bij Chris Karbel of Atelier NL dat fraai servies en glaswerk maakt uit zand en aarde. Het werk van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck ontstaat altijd uit zand of aarde uit Nederland en wil op een dieper vlak oproepen tot waardering voor lokale inkoop en productie.

Afspraak maken

Winkelimpressie