Trend: Stenen tijdperk

Trend: Stenen tijdperk

Uniek vloerontwerp Marmoleum in Eigen Huis & Interieur

Haal hem in huis: de XXL editie van Eigen Huis & Interieur, het grootste designblad Eigen Huis & Interieur van Nederland! In dit nummer aandacht voor de nieuwste woontrend “Het Stenen Tijdperk” met daarin een uniek vloerontwerp gemaakt met de nieuwe Marmoleum collectie van Forbo. De beelden reportage inspireert met de nieuwste trendkleuren die zo uit de woestijn lijken te komen en natuurlijke materialen zoals marmer, metaal en klei die de warme uitstraling van het interieur versterken. In deze trend zien we de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en laten we Latijns-Amerikaanse invloeden de sfeer opwarmen. Ambachtelijke details van raffia en vlechtwerk zijn een match met de steendessins en terracottakleuren.

Foto: Eigen Huis & InterieurFotocredit

Vloer Marmoleum Fresco in de kleuren, Barbados 3858, Henna 3203, Ruby 3273 en collectie Marmoleum Real: Shitake 3233, forbo.nl, Tafel Joias Tribo – large van Sep Verboom, livable.world, Stoel ‘Aërias‘ zwart/taupe leer van Classicon via roes.nu, Tafel lampje ‘Rest’, diverse accessoires Fermliving.com,

Poef van Marloes van der Hulst met fluwelen stof Marin 07955009 uit de collectie Boussac van Pierre Frey en jacquards stof F3347002 Mombasa van Pierre Frey, Wandobject Circular screen, riveroshan.com

Het vloerontwerp voor Forbo is gemaakt door trend forecaster en topstillist Monique van der Reijden waarbij het nieuwe kleurenpalet met de Marmoleum collectie een inspiratie was om mee te werken. “Het steendessin in het marmoleum geeft diepte en daardoor komt het organische patroon prachtig tot zijn recht. Je hebt nu ook minder de neiging om alle meubelen strak en recht te zetten. Juist de nonchalante opstelling en flexibiliteit van de meubelen is een nieuw trendsignalement” aldus Monique van der Reijden, “Zo is het makkelijker om je stoelen, poefs en bijzettafels bij mooi weer even buiten neer te zetten en is er binnen ook een veel informelere en aangename sfeer.

STYLINGTIP: SPEEL MET KLEUR

Hoe meer contrast in de kleuren, hoe opvallender het patroon. Door met toon-op-toon tinten te spelen in het vloerontwerp kun je best een groot gebaar maken met de vorm; houd de grotere vlakken naturel en de kleine vlakken mogen een mooie accentkleur krijgen. Door de kleuren te variëren in het patroon krijg je meteen een ander effect. Dit zijn de kleurnummers van het Marmoleum die we met elkaar hebben gecombineerd:

  • 3257 Edelweiss
  • 3203 Henna
  • 2767 Rust
  • 3126 Kyoto
  • 3233 Shitake
  • 3273 Ruby Fresco
  • 3858 Barbados


NATUURVRIENDELIJK MARMOLEUM

Wil je een vloer met een natuurlijke uitstraling die functioneel, kleurrijk en makkelijk in onderhoud is? De nieuwe Marmoleum vloerencollectie blinkt uit in al deze eigenschappen maar daarbij is marmoleum zeer duurzaam, 100% recyclebaar en wordt het CO2-neutraal geproduceerd. In elke nieuwe woontrend staat duurzaamheid met stip op 1 dus doe mee met een gezond leefklimaat nu en in de toekomst.

Fotocredits: Marmoleum collectie van Forbo, Bijzettafel Passage en accessoires van Caussa, Lamp Bellhop van Flos via Just Haasnoot

TRENDKLEUREN: BRUIN | TERRA COTTA | ROOD
Nu de meeste moderne interieurs gedomineerd worden door grijze naturellen zijn het de bruin en terra cotta kleuren die in opkomst zijn. Wen alvast maar aan deze jaren zeventig kleuren want ze geven de sfeer in huis een warme up-date!

Afspraak maken

Winkelimpressie