Forbo doet mee aan Circular Challenge

Forbo doet mee aan Circular Challenge

Wat te doen met een product als het niet meer nodig is? Wij denken daar als Forbo over na en hopen een oplossing te vinden voor de reststroom van gebruikt Marmoleum - afval in gewone mensentaal - en willen de circulaire kwaliteit van Marmoleum, dat al CO2-neutraal geproduceerd wordt, verder verhogen. Daarom doen we dit jaar ook voor het eerst mee met de BlueCity Circular Challenge 2018.

Die wedstrijd wordt georganiseerd door BlueCity (de circulaire voorbeeldstad in Tropicana Rotterdam) en biedt gevestigde bedrijven en ambitieuze studenten de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten proberen de waardeloze reststromen van de zes deelnemende bedrijven in waardevolle producten te veranderen volgens het principe ‘afval is grondstof’.

Bij Forbo waar we graag de stap willen maken van bewustzijn naar actie en dat in haar branche een van de voorlopers is op het gebied van de circulaire economie, gaat een team van vier studenten op zoek naar een manier om jarenlang gebruikt Marmoleum te hergebruiken. Het Forbo-team bestaat uit een student van de Willem de Kooning Academie, een bedrijfskundige, een biotechnicus en een student Future Planet-studies. Ze staan allemaal op het punt van afstuderen.

Het team met de winnende business-case wordt 22 juni aanstaande bekend gemaakt en krijgt ook daadwerkelijk geld om hun project uit te voeren.

Voor veel meer info zie http://www.bluecity.nl/blog/circular-challenge-2018-forbo/.

Afspraak maken

Winkelimpressie