Jonge honden op Design District '18 Rotterdam

Jonge honden op Design District '18 Rotterdam

Natuurlijk waren op Design District in Rotterdam veel grote jongens uit de interieurindustrie aanwezig. Van vloeren, veel keramische tegels met hout- en betonuitstraling, tot verlichting, en meubels, veel geïnspireerd op vintage, you name it. Omdat je die gearriveerde merken al op veel plekken tegen komt, gingen wij op zoek naar de jonge honden, en vonden die in de lange gang naar Hal 2, waar de studenten van de Willem de Kooning Academie bijna smolten onder de zomerse temperaturen. Wij lieten ons inspireren door enkelen van hen. Onder andere door Rik van Mierlo. Hij stelde zichzelf de vraag of je met één machine een design stoel kan maken en ging met de CNC frees machine aan de slag. Dat resulteerde in Mr. Felt (er zijn ook een Mrs. Felt en een Junior), een stoel gemaakt van één plaat multiplex en één (akoestische) plaat PET felt board, gemaakt van gerecyclede PET flessen. Een vriendelijke, no nonsense stoel met een cleane uitstraling, die je zonder schroeven en lijm zelf in elkaar zet.

Fleur Peters speelde voor haar Atmos Light met het idee dat in de 24 uurs economie veel mensen geen vaste werktijden meer hebben, soms laat thuiskomen of 's nachts in ploegendiensten werken. Door de lichtbron van haar lamp te verschuiven projecteert de lamp blauw of rood getint licht op de muur. Zo weten onze hersenen of ze cortisol of melatonine aan moeten maken om fit en energiek dan wel relaxed en slaperig te worden. Een mooi voorbeeld van Dutch design met een functie.

En dan waren er de Plastic Vessels van Michel de Jong. Inspirerend hoe hij het gegeven van souvenirs die te vaak als afval eindigen, omkeert en afvalplastic omsmolt tot bootjes geïnspireerd op de sleepboten, de watertaxi en de SS Rotterdam. Een recht voor z'n raap Rotterdams souvenir.

Afspraak maken

Winkelimpressie