Foraging Vlieland

Foraging Vlieland

Neem twee integere ontwerpers, breng ze samen en wacht rustig af welke vrucht dat gaat dragen. Dat is wat het authentieke en een tikje alternatieve Into the Great Wide Open festival op Vlieland deed. De vrucht heeft inmiddels een naam en heet Foraging Vlieland (waarbij foraging staat voor het zoeken naar voedsel of ingrediënten).

In het project onderzoeken Claudy Jongstra (ze werkte in het verleden onder andere samen met Forbo Flooring in een onderzoek naar natuurlijke pigmenten om Marmoleum te kleuren) en Nienke Hoogvliet (onder andere bekend van de projecten Sea Me en Mourn waarin ze laat zien wat de zee allemaal voor schatten in zich draagt) de mogelijkheden die het eiland en de zee rondom Vlieland te bieden hebben om textiele werken te produceren.

Wat kun je bijvoorbeeld met zeewier doen? En wat met vaste planten? In dit project inspireren de ontwerpers elkaar, leren van elkaar en maken uiteindelijk een gezamenlijk werk met de uitkomsten van hun onderzoek. Daarbij onderzoekt Jongstra het land en de planten en Hoogvliet de zee en haar ingrediënten.

De kick-off van het project - de presentatie van een ‘kleuren- en materialenkaart’ zoals Hoogvliet het zelf beschrijft - vindt plaats tijdens Into the Great Wide Open 2018 (30 augustus tot en met 2 september aanstaande) en het eindwerk wordt volgend jaar gepresenteerd tijdens de versie van 2019.

Tijdens het festival zullen Jongstra en Hoogvliet met het festivalpubliek wandelingen maken om materialen te verzamelen. Interessante vragen en suggesties van het publiek worden meegenomen in het onderzoekstraject.

Voor meer info zie https://www.nienkehoogvliet.nl en https://www.claudyjongstra.com.

Afspraak maken

Winkelimpressie