Binnenkijker Vondelpark

Binnenkijker Vondelpark

De bewoners van dit pand aan het Amsterdamse Vondelpark hebben een flinke verbouwing achter de rug. Op zoek naar ruimte om de hele familie te herbergen, besloten ze een verdieping onder hun huis te bouwen (die nu half onder de grond ligt). Daarnaast ging de hele inrichting van het huis op de schop.

Na zelf een masterplan gemaakt te hebben, namen ze architect Tjade Binnerts in de hand die het een en ander aanvulde en netjes vertaalde in bouwtekeningen.

Het resultaat - na bijna anderhalf jaar verbouwen - mag er zijn. Een fraai strak en modern huis met twee extra slaapkamers, een grote badkamer beneden en een kleintje boven, een zitkamer met open haard en precies daaronder de lounge- en televisiehoek en heel veel licht door het plaatsen van een hoge glazen pui aan de achterkant van het huis. Ook de hoge zelfontworpen keuken waarvan de kasten helemaal van het plafond doorlopen naar de nieuwe benedenverdieping trekt aandacht, net als de solide, op maat gemaakte, keukentafel.

Voor zowel de verbouwing als de inrichting zijn bijna alleen natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, steen, metaal, leer en bamboe. In het binnentuintje van circa vier vierkante meter en de achtertuin lekker veel groen.

Wat verder opvalt, zijn de vele schemerlampjes (deels design en voor een ander gedeelte zo van de vlooienmarkt), de collectie opgezette vogels die het huis siert, een ouderwets rijdend dranktafeltje en een paar design klassiekers zoals bijvoorbeeld de Eames Lounge Chair.

Afspraak maken

Winkelimpressie